Työtä
1. Osuuskunnan jäsen voi toimia ja myydä itseään yrittäjämäisesti, olematta kuitenkaan yrittäjä
Kun osuuskunnassa on vähintään 7 jäsentä ja osuuskunta toimii työnantajana heille, voi osuuskunnan jäsen myydä tuotteitaan ja palvelujaan kuten yrittäjä. Eli ei tarvitse olla palkkalistoilla, vaan voi laskuttaa tekemisistään. Mutta se edellyttää tuon jäsenmäärän sekä sen, että osuuskunnalla on oma palkanmaksu, kirjanpito ja työajan seuranta. Lisäksi osuuskunnan tulee olla ennakonpidätysrekisterissä.
Lisäksi Sinulla on mahdollisuus säilyttää työttömyysturva niiltä päiviltä kun sinulla ei ole töitä.
2. Kun työskentelet osuuskunnalle, kertyy Sinulle eläkettä kuten työsuhteissa kuuluukin
Kuten jo otsakkeessa lukee, osuuskunta on työnantaja, ja sinä olet sen työntekijä. Palkastasi pidätetään työeläkemaksua, joten työnteko kerryttää eläkettä.
3. Osuuskunnassa työskenteleminen on helppoa ja vaivatonta
Koska osuuskunta on yritys ja sinun työnantaja niin sen velvollisuus on hoitaa työsuhteeseen kuuluvat velvoitteet (palkanmaksu, kirjanpito, verojen ja muiden viranomaisvelvoitteiden hoito) ja yksittäinen jäsen voi keskittyä hoitamaan työtään ja etsimään itselleen (ja mahdollisesti myös muille osuuskunnan jäsenille) töitä.
4. Pääset liikkeelle pienellä pääomalla
Kun liityt osuuskuntaan, maksat liittymismaksun. Liittymismaksu on osuuskunnan kokouksen päättämä maksu, joka yleensä on 50,00 - 200,00 €:n suuruinen. Liittymismaksun saa takaisin jos jossakin vaiheessa haluaa erota osuuskunnasta. Lisäksi osuuskunnat voivat kattaa toimintansa kuluja provisiomaksulla, joka yleensä lasketaan katteesta. Provisio on yleensä 5 -15 %. Näitä katettavia kuluja ovat mm. taloushallinnosta, vakuutuksista ja viestinnästä/markkinoinnista aiheutuvia kuluja.